Novinky

HEX vypredal koncert v Londýne a majálesmi odštartoval letnú sezónu!

Skupina HEX má na konte ďalší úspech! Do posledného miesta vypredala koncert v Londýne! Chalani tam hrali spolu s českou kapelou Chinaski a ich vystúpenie možno bez váhania nazvať triumfom. Ukončilo ho standig ovation a prísľub ďalších koncertov v britskej metropole. HEXáci si teraz užívajú popularitu aj na Slovensku. Koncertmi na niekoľkých majálesoch odštartovali letnú sezónu hrania pod holým nebom. Na Bratislavskom majálese, ktorý hudobníci považujú za top akciu roka, si spolu s nimi spievalo až 15 tisíc ľudí. HEX nezaháľa a už sa chystá na najbližšie týždne. Kapelu čaká množstvo vystúpení na festivaloch či mestských dňoch. Osobitne sa teší na obľúbený Žákovic Open a na netradičný koncert na Trenčianskom hrade!

10.05.2016

HEXáci si na konto pripísali ďalší úspech! V Londýne zahrali spolu s kapelou Chinaski pred vypredaným hľadiskom klubu 229 Venue.

„Na londýnsky koncert sme sa tešili, bol vypredaný do posledného miestečka. S Chinaski sme si zaspomínali na rok 1999, keď sme boli spolu na česko-slovenskom turné, takže to bolo pre nás zároveň aj príjemné stretnutie so starými kamarátmi. Na pódiu sme sa cítili fantasticky, keďže gro publika tvorili Slováci a Česi. Atmosféra bola úžasná. V Londýne sme zostali a tak bol čas aj sa porozprávať s našimi fanúšikmi. Tí sa neskutočne tešili a dožadovali sa opakovania na budúci rok," opisuje Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Okrem londýnskeho úspechu si skupina HEX v týchto dňoch užíva aj radosti koncertovania na Slovensku. Má za sebou niekoľko majálesov a teší sa na ďalšie open air podujatia.

„Majálesy milujeme, je to pre nás dokonalý štart letnej sezóny. A čo nás veľmi teší je, že nás majú radi nielen fanúšikovia strednej generácie, ale aj študenti. Vždy sa ich na našich koncertoch objaví veľmi veľa. Majálesy boli pre nás zároveň skúškou nového systému hrania a ozvučenia, keďže sme sa pred letnou sezónou zavreli na pár dní do hangáru v Senci a poctivo sme skúšali nový zvukový systém. Špeciálnym koncertom je pre nás vždy Bratislavský Majáles, kde na nás chodí okolo 15 tisíc ľudí. Túto akciu považujeme za top akciu roka. Tento rok sme hrali za nádherného západu slnka a tá atmosféra sa nedá ani opísať. Veľmi sme si koncert užili a to isté sme cítili aj z Bratislavčanov,“ teší sa líder kapely Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Po týchto úspechoch však chalani nezaspali na vavrínoch a už sa chystajú na ďalšie koncerty po celom Slovensku.

„Osobitne sa tešíme na náš klasický Žákovic Open alebo na koncert na Trenčianskom hrade, či na akcie agentúry Topfest. Znova budeme celé leto tráviť na cestách, to je vlastne pre nás hlavná sezóna. Okrem koncertovania sa púšťame do práce na nových pesničkách, uvidíme, ako nám to pôjde. Radi by sme na jeseň vydali nový singel a niekedy v prvej polovici budúceho roka aj nový album,“  uzatvára Yxo.

HEX-áci sa počas celého leta chystajú nosiť zo sebou stan s množstvom upomienkových predmetov - tričká s logom a fotkami HEX-u, knižky, songbooky, CD, prívesky či slnečné okuliare. Chalani sa tešia najmä na autogramiády, ktoré budú na vybraných koncertoch a na fotenia s fanúšikmi. Viac informácií o aktuálnych koncertoch obľúbenej skupiny HEX nájdete jej facebookovej stránke https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL/?fref=ts  alebo na www.hex.sk.