Novinky

Politickí aktivisti zneužili logo filmu Spiknutie!

Tesne pred voľbami ovládlo bratislavské bilboardy SPIKNUTIE! Logo sa objavilo na mnohých politických bilboardoch po celom hlavnom meste. Spiknutie je názov prvého slovenského mysteriózneho hororu. Tvorcovia filmu sa však  od tejto aktivity dištancujú!

12.03.2012

Krvavé logo Spiknutie  sa po prvý krát objavilo v piatok. Terčom sa stali bilboardy viacerých politických strán v Bratislave. Tvorcovia filmu sú šokovaní! Ich snímku dva týždne pred premiérou zneužili aktivisti! Režisér Roman Lazar to rozhorčene komentuje:

Nebolo mi všetko jedno, pretože človek nikdy nevie, aké konzekvencie sa z toho môžu vyvodiť. Najväčšie obavy som mal z toho, že názov filmu využila niektorá z politických strán. To by ma nepotešilo, pretože so slovenskými politikmi nechcem mať nič spoločné. „

Tvorcovia si najskôr mysleli, že ide o aktivitu konkrétnej politickej strany. Pravdepodobne však ide o dielo občianskych aktivistov. Roman Lazar:

„Zvažovali sme podanie trestného oznámenia. Keďže je logo takmer na všetkých politických bilboardoch v Bratislave, usúdili sme, že ide pravdepodobne o občiansku aktivitu. Pokiaľ nás za to nebude nikto „vláčiť“ po súdoch, nemám k tomu čo dodať. Je málo pravdepodobné, že by autori tohto happeningu vedeli čokoľvek o filme SPIKNUTIE. Skôr si myslím, že sa im páčilo naše logo, a to som rád.“

Mysterióznu drámu Spiknutie charakterizujú nečakané zvraty, náročné efektové scény a skvelé výkony hercov. Obaja režiséri filmu Roman Lazar a Gabriel Hoštaj kládli dôraz na výtvarnú kameru, výnimočné zvukové efekty a hororové prvky. Dej filmu sa odohráva v súčasnosti a točí sa okolo záhadných vrážd, kúziel, sveta mágie a nadprirodzených javov. Hlavné úlohy si zahrali Zuzana Kocúriková, Michaela Drotárová, Marie Durnová a Dušan Cinkota. Zásadné pre efekt filmu boli naturalistické masky, ktoré vytvorila špičková maskérka a držiteľky ceny Emmy, Beatrix Dollingerová. Film Spiknutie bude mať premiéru 30. marca 2012 v CinemaCity Eurovea.