Novinky

Kristína

04.02.2014
Kristína Peláková sa narodila 20. augusta 1987. Pochádza z Východného Slovenska, z mesta Svidník. O hudbu sa zaujímala už od detstva. Popri základnej škole začala navštevovať ľudovú školu umenia, kde študovala hru na klavír a spev. Na radu svojej učiteľky, sa rozhodla prihlásiť na Konzervatórium v Košiciach, kde v roku 2008 vyštudovala "hudobno-dramatický odbor". Počas štúdia jej osud skrížil cesty s producentom Martinom Kavuličom a legendárnym básnikom a textárom Kamilom Peterajom.  To viedlo k vydaniu jej debutového albumu "...Ešte Váham", za ktorý získala zlatú platňu. 19. júla 2007 vydala v spolupráci s Opakom (A.M.O.) svoj prvý singel „Som tvoja". Nasledovala cover verzia piesne Beáty Dubasovej „Vráť mi tie hviezdy '08", duet „Zmrzlina" s českou speváčkou Victoriou a singel „Ešte váham", ktorý si neskôr vyslúžil aj nomináciu v kategórii Hit Roka na Zlatom Sláviku. V roku 2008 naspievala duet s Robom Grigorovom „Po víne" a zároveň sa stala súčasťou šnúry megakoncertov Fontána pre Zuzanu.
V roku 2010 sa Kristína zúčastnila na súťaži Eurovision song contest. Pieseň Horehronie, ktorou reprezentovala Slovensko, sa stala celonárodným hitom a v rebríčku najhranejších songov IFPI sa udržala neuveriteľných 100 týždňov. Jej druhý album sa volal „V sieti ťa mám“ a vyšiel v roku 2010. V roku 2011 naspievala oficiálnu hymnu Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011 „Life Is a Game“.
Úspešná slovenská speváčka Kristína má široké publikum a jej piesne obľubujú deti, tínedžeri aj dôchodci. Po vydaní albumu „Na Slnečnej strane sveta“ v roku 2012 nahrala Kristína viacero úspešných piesní. 25. novembra 2014 uviedla speváčka vo veľkolepej atmosfére, so známymi hosťami a množstvom fanúšikov do života prvý výberový album „Tie Naj“, exkluzívny kalendár na rok 2015 a vtipnú skladbu „Ta Ne“. Prvú Kristíninu výberovku pokrstil v preplnenom bratislavskom klube známy slovenský hudobník Robo Grigorov, ktorý si tvorbu úspešnej speváčky veľmi váži. Unikátny kalendár na rok 2015 pokrstil legendárny textár najväčších speváckych osobností Slovenska a dvorný textár Kristíny – Kamil Peteraj. Novú skladbu „Ta Ne“, ktorú oceňovaná speváčka venovala rodnému kraju, uviedol veľmi vtipne do života hrdý východniar, moderátor a herec Michal Hudák. Na energiou nabitom trojkrste  získala československá speváčka Kristína platinovú platňu za predaj albumu „Tie Naj“. Fanúšikovia na výberovke nájdu najväčšie známe hity aj úplné novinky, ktoré doposiaľ na žiadnom albume nevyšli ako „Ovoňaj ma ako ružu“ s významným slovenským umelcom Ladislavom Chudíkom či „Rozchodový reggaeton“, pri ktorom si speváčka vo videoklipe zahrala s českou hereckou legendou Miroslavom Donutilom.
Kristíninu tvorbu si mohli priaznivci vychutnať aj na veľmi úspešnom česko-slovenskom turné Horehronie Tour 2014. Za predchádzajúce tri albumy získala Kristína platinové platne, jej piesne na Youtube presiahli 50 miliónov videní a navyše už trikrát po sebe sa stala „Najúspešnejšou Slovenskou speváčkou“ v prestížnej súťaži Český slávik v kategórii Slávik bez hraníc. Ďalšie aktuálne informácie nájdete na www.kristinamusic.sk