Novinky

Akordeónový virtuóz Michal Červienka opäť chystá benefičný koncert, tento raz s netradičnými hosťami!

Fantastický akordeónista Michal Červienka opäť prekvapuje. Tento rok bude jeho benefičný koncert v mnohom iný ako ktorýkoľvek doteraz. Stále krásny a dojímavý, no zmenil žáner. A tak sa návštevníci môžu tešiť na kopec ľudového temperamentu. Spolu s Michalom totiž vystúpi aj trojnásobná zlatá slávica Sára Varšová, fenomenálny cimbalový virtuóz Martin Budinský a celé to umocní trenčianske trio Krajka. Výťažok z charitatívneho koncertu pôjde aj tento rok na pomoc chorým deťom, konkrétne Základnej škole pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Príďte sa zabaviť a pomáhať. Koncert bude v Robotníckom dome 20. novembra.

29.10.2019

Banská Bystrica zažije aj ten rok výnimočný večer. Už je tradíciou, že akordeónový virtuóz Michal Červienka tam každoročne o tomto čase organizuje benefičný koncert. Tento 11. ročník bude špeciálny.

Organizačná partia sa každý rok rozrastá, v jednote je totiž sila. Tento rok som sa rozhodol zmeniť žáner. Na ľudovú nôtu. Odznejú nádherné úpravy môjho rodáka z Heľpy Dezidera Harvana a virtuózne parafrázy Victora Vlasova. Vystúpi so mnou trojnásobná zlatá slávica Sára Varšová, ktorá zaspieva piesne z Horehronia. Martin Budinský - fenomenálny cimbalový virtuóz zahrá so svoju kapelou. Celé to obohatí a umocní dievčenské trio Krajka z Trenčína, ktoré sa predstaví s nádherným trojhlasom v úpravách legendárneho Štefana Molotu,približuje Michal Červienka.

Banskobystrický Robotnícky dom sa teda bude otriasať folklórnym temperamentom. Pre návštevníkov to bude nielen nádherný kultúrny večer. Môžu mať tiež dobrý pocit z toho, že pomohli chorým deťom.

„Aj tento rok pôjde výťažok z charitatívneho koncertu na Základnú školu pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Osvedčilo sa nám to a chorým deťom radi pomôžeme opäť.  Neskutočne sa na koncert teším a všetkých srdečne pozývam,uzatvára Michal Červienka. 

11. benefičný koncert s názvom Michal Červienka a jeho hostia „Na ľudovú nôtu“ bude v Robotníckom dome v Banskej Bystrici 20. novembra so začiatkom o 18.30. Lístky naň sa dajú zakúpiť v Informačnom centre Banská Bystrica.