Novinky

OPEN CALL pre Resonance Fashion Slow

Čierne tekuté zlato – ROPA. Aj táto čierna lepkavá a páchnuca tekutina môže vyzerať pôvabne. Veď posúďte sami, ako svedčí krásnej Vere Wisterovej. 

4. ročník originálnej módnej prehliadky RESONANCE FASHION SLOW je v plnej príprave a práve sa spúšťa OPEN CALL pre návrhárov. 

29.05.2018

Cieľom je vytvoriť originálnu zostavu modelov, ktorých tvorba sa riadi princípmi slow fashion. Zmena názvu z „fashion show“ na „fashion slow“ slúži ako slovná prešmyčka. Slovo show sa mení na slow a tým upozorňuje na primárny zámer podujatia.

ROPA je lightmotívom tohto ročníka a slúži ako východiskový komunikačný bod. Je jednou z najvýznamnejších ekonomických komodít a má zásadný vplyv na moderný svet. Okrem paliva sa využíva na výrobu oblečenia, plastov, hnojív a pesticídov. Tiež na nemrznúce zmesi, brzdové kvapaliny, dokonca aj farby, výbušniny, nylon alebo rúže. Resonance Fashion Slow chce svojou prezentáciou poukázať na nutnosť eliminácie ropných derivátov pri akejkoľvek výrobe a predovšetkým v módnom odvetví. Ako prezrádza samotný názov podujatia (Resonance Fashion Slow), slow fashion je modernou alternatívou k súčasnej konzumnej móde, ktorá okrem otrockej práce a zlých pracovných podmienok ide ruka v ruke so znečisťovaním životného prostredia. Textilný priemysel je druhým najšpinavším hneď po ropnom. 

 

Preto sme sa rozhodli uchopiť ropu kreatívne a obliecť do nej ambasádorku projektu Veru Wisterovú. Reklamná agentúra daren & curtis navrhla neodolateľný vizuálny koncept. Fotenie vizuálu bolo náročné nielen technicky, ale najmä pre Veru, ktorá sa nechala veľakrát ošpliechať čiernou farbou, simulujúcou ropu. Fotograf Matúš Bence a kreatívny team daren&curtis si dali záležať a výsledkom zložitého procesu je pútavý výsledok, v ktorom je Vera Wisterová odetá v tekutých čiernych šatách z ropy. Príprava ateliéru trvala 24 hodín, Vera pózovala takmer 6 hodín a postprodukcia zabrala vyše 100 hodín čistého času. Vizuál ašpiruje na Zlatý klinec, keďže v jeho kreatívnom uchopení je značný potenciál. Na Slovensku totiž týmto postupom doposiaľ nikto nevytvoril vizuál oblečenia. 

 

Open call je výzvou pre všetkých návrhárov a dizajnérov, ktorí svojou prácou prispievajú k zviditeľňovaniu a rozširovaniu slow fashion na Slovensku. Zapojiť sa môžu renomovaní profesionáli, začínajúci návrhári aj študenti. Spoločne vytvoríme jedinečnú módnu prehliadku, ktorá podporuje slow fashion a jedným hlasom volá po zmene rozmýšľania v oblasti módy. 

Termín prehliadky je november 2018 a bude sa konať v Bratislave. V minulých ročníkoch sa do projektu zapojili aj Lukáš Kimlička, ktorý ušil večernú róbu zo zvyškov látok, Boris Hanečka či Lýdia Eckhardt, ktorá venovala svoje nepredané šaty a v rukách študentov sa zmenili na nové kúsky. Na projekte každoročne spolupracujú ambasádorka Vera Wisterová, moderátor Michal Sabo a choreograf Jaro Bekr. Podporuje ho množstvo návrhárov a osobností showbiznisu.  

Prihlásiť sa môžete už teraz a najneskôr do 31. augusta 2018 na: resonance@resonance.sk

Podujatie organizuje RESONANCE 

http://www.resonance.sk

@Resonancesk