Novinky

Krav Maga pomáha ženám brániť sa pred násilníkmi, naučiť sa ju môžete na FitBioExpo!

Koniec násiliu na ženách a šikane v školách? Predchádzať im môžeme aj tým, že sa naučíme ako nebyť obeťou. Ideálna je na to, na Slovensku stále populárnejšia, Krav Maga, ktorá je súčasťou izraelských obranných síl. Práve tento systém bojových techník je vynikajúci na zvládnutie násilníkov. Cvičitelia Krav Magy sa predstavia aj na prvom komplexnom slovenskom veľtrhu športu a zdravia FitBioExpo. Záujemcovia sa v Starej tržnici oboznámia s jeho základmi a dozvedia sa, kde ich môžu ďalej rozvíjať. FitBioExpo však ponúkne aj ďalšie atraktívne športové aktivity. Nebude chýbať PortDeBra, Capoeira, ale i známejšie cvičenia ako  jóga a to dokonca všetky jej druhy. Okrem toho budú súčasťou veľtrhu prednášky a workshopy zamerané na to, ako dosiahnuť psychickú pohodu. Prepracujte sa ku kalokagatii a začnite už 15-ho apríla v bratislavskej Starej tržnici v Bratislave!
20.03.2018

Násilie na ženách je na Slovensku stále obrovským problémom. Ako zvládnuť násilníka môže obete naučiť aj, na Slovensku stále populárnejšia, Krav Maga.

„Je to prepracovaný systém sebaobranných techník určených nielen pre mužov, ale aj pre deti, ženy, či seniorov. Krav Maga je hlbšia ako „len“ návod na riešenie rôznych hraničných situácií. Je to svojim spôsobom životný štýl, je to pohľad na svet – študent sa učí techniky ako predchádzať konfliktom v kritických a vyhrotených situáciách, ako zvládať s čo najnižšou hladinou stresu takéto situácie a zachovať si pokoj a nadhľad tak, aby sa konflikt nestupňoval a nevyostroval a ako ho čo najefektívnejšie ukončiť. Učí sa ako ochrániť svojich blízkych, ak je to nevyhnutné,“ vraví certifikovaný tréner Krav Magy zo športového klubu ŠK MLYNY, o.z., Libor Jurkovič.

Tento systém bojových techník vyvinul začiatkom 20-ho storočia Bratislavčan Imrich Lichtenfeld. Dnes ho využíva aj izraelská armáda. Krav Maga  bude jednou z atraktívnych ponúk na veľtrhu FitBioExpo, ktorého ambíciou je ponúknuť všetko dôležité pre zdravý životný štýl. Organizátori očakávajú, že zaujme aj malých návštevníkov.

„Krav Magou sa deti učia prevencii voči únosu, útoku zo strany cudzích osôb, ale tak ako aj dospelí – učia sa najprv predísť konfliktu, nevyostrovať ho zbytočne, a ak k nemu dôjde, ako sa efektívne brániť. Deti získajú tréningami Krav Magy nielen fyzickú silu, či obratnosť, ale i vyššie sebavedomie a nadhľad,“ dodáva Libor Jurkovič.

 „Deti, ktoré nevyrastajú v rodinách s dôrazom alebo minimálne snahou o zdravý životný štýl, budú mať na veľtrhu možnosť rozšíriť si svoje obzory a potvrdiť si, že aktívny životný štýl je správny smer. Prostredníctvom Krav Magy sa naučia ako zvládnuť dnes pomerne silno rozšírené šikanovanie na školách, ako sa správne zachovať a brániť sa. Tí pohyblivejší si budú môcť vyskúšať latino dance pod vedením Miguela Mendeza,“ vraví jedna z organizátoriek FitBioExpo Lucia Levkaničová.

Prvý komplexný veľtrh športu a zdravia ponúkne v Starej tržnici aj ďalšie zaujímavosti vrátane techník, ktoré majú záujemcom dopomôcť k psychickému zdraviu. Cieľom je dosiahnutie antickej kalokagatie.

„Aj tí, ktorí si hovoria, že odmalička nie sú športové typy a posilňovne nie sú pre nich žiadnym „magickým miestom“, práve na FitBioExpo môžu objaviť mnohorakosť pohybu a neuveriteľné množstvo možností. Napríklad PortDeBra – prepojenie baletu, pilatesu, jógy či strečingu prináša súlad pohybov a zapojenie rôznych svalových partií v rytme relaxačnej hudby. Pestrú paletu športov je možné si nielen pozrieť, ale aj priamo vyskúšať, stačí splniť dve podmienky: prísť v pohodlnom športovom oblečení a s dostatočným časovým predstihom, nakoľko je počet cvičiacich limitovaný a miesto na cvičenie nie je možné si vopred  rezervovať,“ uzatvára Lucia Levkaničová.

Prvý veľtrh športu a zdravia FitBioExpo bude v Starej tržnici v Bratislave už 15-ho apríla. Moderovať ho bude Matej „Sajfa“ Cifra. Súčasťou veľtrhu bude tiež meranie tlaku, BMI indexu, aromaterapia, ale aj prednášky o ajurvéde, tradičnej čínskej medicíne, regresnej terapii, vyváženej strave, metóde WIMA HOFA, ktorá pomáha naštartovať imunitný systém, či o tom, ako riešiť problémy so spánkom, konkrétne napríklad s chrápaním.

Viac informácií nájdete na webe: http://www.fitbioexpo.sk/

Lístky sa dajú zakúpiť v sieti Predpredaj.sk (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/14011/fitbioexpo).