Novinky

Skupina HEX pokrstila unikátny songbook a live CD!

Skupina HEX pokrstila nové unikátne CD „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“. Je na ňom 15 piesní, tak ako zazneli vlani na mimoriadne vydarenom koncerte v bratislavskej Starej tržnici. K CD-ku vydala kapela aj songbook, v ktorom fanúšikovia nájdu nielen slová všetkých 15 piesní, ale aj akordy skladieb. Live CD vydali chalani po dlhých 18 rokoch. Prvý „živý“ záznam koncertu nahrali na festivale „Žákovic Open“ v roku 1997. CD „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“ so songbookom bolo po prvý raz k dispozícii na koncerte v Starej tržnici a fanúšikovia sa z neho veľmi tešili! Na koncerte aj po ňom sa ukázalo, že HEX-áci sú stále miláčikom publika. Chalani sa už teraz tešia na to, ako budú reagovať Trenčín, Košice a  Banská Bystrica.

25.11.2015

Skupina HEX potešila fanúšikov ďalšou lahôdkou. Po dlhých 18 rokoch vydala live CD, tentoraz aj so songbookom! Pokrstila ho na koncerte v bratislavskej Starej tržnici. Chalanom s krstom pomohli dve mladé fanúšičky, ktoré si  tomu vytiahli priamo z publika!

Nahrali sme si vlaňajší koncert v Starej tržnici a rozmýšľali sme, že ho vydáme ako „živý“ album. Yxo vymyslel, že by sme k nemu mohli pridať aj songbook s textami a akordami ku každej pesničke, aby si ľudia mohli sadnúť napríklad pri ohníku a zahrať si ich,“ vysvetľuje ako vznikol nápad Peter „Ďuďo“ Dudák.

CD „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“ obsahuje 15 piesní. Je to druhý „živý“ záznam koncertu v dejinách HEX-u.

„Prvé live CD sme nahrali v roku 1997 a je to záznam koncertu zo „Žákovic Open“. Vlani sme hrali 14 koncertov po celom Slovensku, pričom sme sa rozhodli nahrať si práve koncert v Starej tržnici. Aj preto, že Bratislava je naše rodné mesto a aj preto, že tu bola najbúrlivejšia atmosféra. Nechali sme si ale trochu odstup. Povedali sme si, že ho vydáme, ak sa nám bude páčiť aj po mesiacoch, keď opadnú emócie. Po čase sme si záznam vypočuli a povedali si – stojí to za to,“ dodáva Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Jedinečné CD so songbookom si mohli fanúšikovia po prvý raz kúpiť na tohtoročnom koncerte v Starej tržnici a fanúšikovia si ho nenechali ujsť! Chalani sú jednoznačne stále miláčikom publika.

„Atmosféra je vždy skvelá! Je to fantastický pocit, keď po koncerte podpisujeme kartičky CD-ka, či tričká a v publiku vidíme fanúšikov od malých detičiek po sedemdesiatnikov. Sme nadšení, že stále robíme ľuďom radosť,“ teší sa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados sú teraz na turné s kapelou Družina, ktorá hrá ľudovú hudbu vo world/ethno úpravách. Čakajú ich ešte koncerty v troch mestách. Na VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015 berú okrem nového CD/SONGBOOK „LIVE IN STARÁ TRŽNICA“ aj tričká a výberový album v tvare knihy VŠETKO NAJLEPŠIE 2013 – 1992. Vstupenky sú dostupné na www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

 

VŠETKO NAJLEPŠIE TOUR ACOUSTIC 2015

 

25.11. Trenčín - Piano Club

3.12.  Košice - Spoločenský Pavilón

10.12 Banská Bystrica - Aula Slovenskej Zdravotníckej Univerzity