Novinky

Dnes sa v Pezinku na jednom pódiu stretnú dve vynikajúce kapely, No Name a Chinaski!

Už dnes zvalcujú No Name a Chinaski publikum v pezinskom amfiteátri  dvojitou dávkou hitov, ktoré miluje slovenské aj české publikum. Na jedinom tohtoročnom koncerte dvoch najobľúbenejších skupín v Čechách a na Slovensku si fanúšikovia naživo vychutnajú také megahity ako „Na na na“,  „Tabáček“, „1. signální“, „Klára“, Ty a tvoja sestra“, „Žily“, „Čím to je“ či „Povedz mi“. Priaznivcov Chinaski čakajú aj skladby z deviateho albumu s názvom Rockfield, ktorý kapela nahrala na britskom vidieku. Nenechajte si ujsť jedinečnú atmosféru dvojkoncertu spriatelených kapiel No Name a Chinaski v Pezinku!

 

27.08.2015

Už dnes odpália dve česko-slovenské hudobné hviezdy, No Name a Chinaski, v Pezinku najväčšie hity aj nové skladby. Na jediný tohtoročný koncert dvoch oceňovaných kapiel sú ešte v predaji posledné lístky na sedenie! No Name a Chinaski zahrajú spoločne v Pezinku po 15-tich rokoch. Líder kapely No Name, Igor Timko, sa na hudobné „rande“ s Chinaski veľmi teší. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hity ako „Ty a tvoja sestra“, „Žily“, „Čím to je“ či „Povedz mi“.

Hneď po dovolenke začíname v Pezinku  dvojkoncertom s kapelou Chinaski, kde si jedinýkrát v roku zahráme našu spoločnú pieseň „Na, na, na“. Stretli sme sa síce nedávno na jednom pódiu na Duchonke, ale bolo to bez spoločného duetu, také rande bez pusy. V Pezinku to bude všetko so všetkým,“ smeje sa Igor Timko, frontman a spevák skupiny No Name.

Dve najobľúbenejšie skupiny v Čechách a na Slovensku zvalcujú publikum v pezinskom amfiteátri dvojitou dávkou hitov, ktoré miluje slovenské aj české publikum. Publikum roztancujú overené hity skupiny Chinaski ako „Tabáček“, „1. signální“, „Klára“ či „1970“.

„Na koncerty s No Name sa moc tešíme. Pred vyše desiatimi rokmi sme spoločne odohrali dve úspešné turné a je najvyšší čas si to zopakovať, poriadne to odpáliť a užiť si to. Prvú polovicu programu budú tvoriť nové pesničky, pretože sa nám po rokoch podarilo nahrať nový album a ohlasy sú viac ako priaznivé. V druhej polovici zahráme osvedčené pecky. Každý by si mal prísť na svoje,“ teší sa Michal Malátny, spevák a líder kapely Chinaski.

Priaznivcov Chinaski čakajú v Pezinku skladby z deviateho albumu s názvom Rockfield. Kapele priniesol prelomový album cenu českej akadémie populárnej hudby Anděl v kategórii skupina roka 2014. Nový album nahrala skupina Chinaski pod vedením britského producenta na vidieku vo Walese.

Išli sme tam najmä kvôli Gregovi Haverovi, anglickému bubeníkovi a producentovi, ktorý žije na Novom Zélande. Urobil s nami dve piesne „Hlavolam“ a „Stížnost“, ktoré sa veľmi podarili. Sľúbil, že s nami nahrá celý album, ale len v prípade, že nás odvezie do Walesu a zavrie na statok. Nechcel, aby sme sa rozptyľovali, aby sme vodili ráno deti do škôlky, pozerali českú televíziu a čítali noviny. To, že nás vytrhol z nášho prostredia, bolo oveľa dôležitejšie ako najkvalitnejšia technika. Štrnásť dní sme boli v úplne inom svete a 24 hodín denne sme sa mohli sústrediť len na nahrávanie,“ vysvetlil Michal Malátny.

V slávnom nahrávacom štúdiu sa hudobníci z Chinaski nechali inšpirovať svetovými legendami.

Nahrávacie štúdio je vlastne hospodárska budova, pri ktorej sa pasú kone, kravy a ovce. Je to nádherný britský vidiek ďaleko od ľudí a od mesta. V pomerne starom štúdiu nie sú žiadne technické novinky. Na tých vyšliapaných podlahách a presedených stoličkách však nahrávali Black Sabbath, Oasis, Queen alebo Coldplay. A genius loci funguje,“ uzavrel Michal Malátny.

Príďte sa zabaviť na koncert dvoch hudobných  stálic českej a slovenskej scény dnes, 27. augusta, o 20:00 v amfiteátri v Pezinku. Posledné vstupenky na dvojkoncert No Name a Chinaski sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=21007