Novinky

Rockeri z AYA trávia leto koncertovaním, rodinnými dovolenkami aj grilovačkami na chate!

Skupina AYA si užíva leto! Okrem koncertov si hudobníci dopriali aj dovolenky s rodinami či spoločné grilovačky na chate. Žilinskí rockeri už dokončili svoj siedmy album s názvom „AYA siedmaya“, ktorý v septembri slávnostne uvedú do života. Fanúšikovia si kapelu AYA užijú na letných akciách, na ktorých známi hudobníci odpália osvedčené hity ako „Modré z neba“, „Svet krásnych žien“, „Lietaj, dýchaj, buď“, či „Malý princ“. Nebudú však chýbať ani tri najnovšie single „O Tebe“, „Čiary“ a „Môj čas“, ktorými rockeri avizujú jesenne vydanie nového CD. 

 

22.07.2015

Skupina AYA sa teší na letné koncertovanie aj dovolenky! Žilinskí rockeri majú za sebou nahrávanie siedmeho albumu s názvom „AYA siedmaya“, ktorý v septembri slávnostne uvedú do života. Fanúšikovia si teraz kapelu AYA užijú na letných akciách, na ktorých hudobníci odpália osvedčené hity ako „Modré z neba“, „Svet krásnych žien“, „Lietaj, dýchaj, buď“, či „Malý princ“, ale aj najnovšie skladby.

„Letný playlist máme zostavený z našich osvedčených hitov aj nových singlov „O Tebe“, „Čiary“ a „Môj čas“, ktorými avizujeme jesenné vydanie nového CD. Nacvičili sme si aj nové tanečno – pozérske kreácie, ktorými si na pódiu robíme srandu sami zo seba. Tešíme sa na všetky letné akcie, každá z nich je niečím výnimočná. Na festivaloch je iná atmosféra ako na mestských, obecných akciách, jarmokoch, hodoch a podobne. A najviac sa koncom augusta tešíme na garden party u nášho sponzora v Kútoch. Budeme dokonca súťažiť vo varení a zahráme unplugged koncert.“ teší sa Mário Tománek, gitarista kapely AYA.

Okrem koncertov si hudobníci v lete doprajú aj dovolenky s rodinami či spoločné grilovačky na chate.

„Našimi spoločnými minidovolenkami sú víkendové výlety za hraním po celom Slovensku, takže spájame dovolenku s prácou, ktorá nás veľmi baví. Často sa stáva aj to, že sa dohodneme a ideme navariť dobrého guľášu niekde na chatu a ak je nablízku voda, tak sa podarí občas chytiť aj nejakú rybu. Ja s Pažom uprednostňujeme aktívne laškovanie po slovenských horách, kopcoch na bicykloch. Stano sa každý rok chodí túlať loďou po mori medzi Talianskom a Chorvátskom a Michal má rád kúpalisko v Štúrove. Boris beháva okolo Stredozemného mora a nikdy sa mu nepodarí obehnúť ho,“ Smeje sa Mário Tománek.

Líder skupiny Boris Lettrich si oddýchol na Cypre a navštívil aj mesto duchov, z ktorého má doteraz strach.

„Zažili sme tú najkrajšiu dovolenku v živote a Cyprus odporúčam každému. Najväčší šok prišiel v meste Famagusta. Pár kilometrov od miesta, kde sme si užívali doslova raj na zemi sa nachádza vo štvrti Varoshi mesto duchov. Myslím, že by sa mali začať robiť častejšie školské exkurzie do Osvienčimu, aj do Famagusty, aby mladí zažili to mrazenie na chrbte, ktoré majú ľudia, keď cez ostnatý drôt len nazerajú do tohto vyľudneného mesta,“ prezradil Boris Lettrich, frontman a spevák skupiny AYA.

            Na novom albume s názvom „AYA siedmaya“ sa objaví aj novinka „Môj čas“ či aktuálne skladby „O Tebe“ a „Čiary“. Prevažnú časť hudby pripravovaného albumu žilinskej kapely AYA zložil gitarista Mário Tománek. Spevák a líder skupiny Boris Lettrich napísal texty slovenských skladieb. Na novom albume slovenskej rockovej stálice AYA budú aj tri anglické piesne, ktoré naspieval basgitarista Michal Bukviš. Slovenskí rockeri venovali dokonca jednu skladbu z pripravovaného CD svojmu hudobnému idolu -legendárnej kapele Pink Floyd. Bližšie informácie o koncertoch a skupina AYA nájdete na www.aya-music.sk.

Lyric video nového singlu „Môj čas“ si môžete vypočuť tu  https://youtu.be/o5yBV57y-M4