Novinky

Thomas Puskailer vyráža na výchovné ECO MOBILITY TOUR!

Akčný spevák a muzikálový herec Thomas Puskailer vyráža počas Európskeho týždňa mobility na ďalšie ekologické turné! Posolstvá ako chrániť planétu Zem, odovzdá sympatický Thomas mladým ľuďom prostredníctvom výchovných koncertov spolu so spevákom Martinom Madejom. Tentokrát sa najväčšie ekologické turné v histórii Slovenska uskutoční pod názvom „Eco Mobility Tour“. Žiaci základných škôl sa môžu tešiť na zábavné, interaktívne predstavenia o problematike mobility v mestách. Samotný Thomas ide všetkým príkladom a do práce jazdí na bicykli!

 

12.09.2014

Thomas Puskailer sa popri hudobných a divadelných aktivitách príkladne stará aj o životné prostredie. Spevák nielenže žije ekologicky, ale posolstvá ako chrániť životné prostredie odovzdáva mladým ľuďom prostredníctvom výchovných koncertov. Nová séria predstavení najväčšieho ekologického turné v histórii Slovenska štartuje pod názvom „Eco Mobility Tour“ v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia a Slovenskou agentúrou životného prostredia počas Európskeho týždňa mobility. Problematiku mobility v mestách predstaví 16. a 17. septembra 2014 vždy usmiaty Thomas Puskailer žiakom základných škôl v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

Cieľom Eco Mobility Tour  je nenásilnou  zábavnou formou zvýšiť environmentálne povedomie žiakov, a tak priblížiť problematiku mobility v mestách. Ukážeme deťom ako menej znečisťovať naše ovzdušie v meste a tiež, že je lepšie chodiť po meste pešo, alebo cestovať na bicykli alebo mestskou hromadnou dopravou. K tejto problematike mám veľmi blízko.Vysvetľuje Thomas Puskailer.

 Súčasťou výchovných koncertov Eco Mobility Tour je bohatý interaktívny program s pesničkami, súťažami a odkazmi od známych osobností akými sú Adela Banašová, Matej „Sajfa“ Cifra či Nela Pocisková. Na nové ekologické turné sa teší aj spevák Martin Madej, ktorý na výchovných koncertoch s Thomasom Puskailerom dlhšie spolupracuje.

„Je to obrovská šanca spraviť niečo prospešné pre naše okolie a je to tiež kvantum pozitívnej energie, ktorú od deti na koncertoch dostaneme, preto sa veľmi teším.“ S radosťou konštatuje Martin Madej.

Obaja speváci majú problematiku mobility v mestách poctivo naštudovanú. Pri zostavovaní scenára totiž spolupracoval Thomas Puskailer a Martin Madej s odborníkmi zo Slovenskej agentúry životného prostredia. Pre ochranu životného prostredia si dokonca v budúcnosti plánujú zadovážiť elektromobil.

„Táto téma je mi veľmi blízka. Všade, kde som žil, či už v Holandsku, v Nemecku, v Dánsku, v Anglicku, som jazdil po meste na bicykli či chodil pešo. Prvé auto, ktoré som si kúpil, bol miniautomobil, lebo je šetrný pri spotrebe benzínu a všade sa s ním v meste dostanete. Dúfam, že už čoskoro si budem môcť zaobstarať elektromobil.“ Uviedol Thomas Puskailer.

Po úspešných výchovných koncertoch s názvom „Eco Glas Tour“ a „Eco Mini Tour“ odštartuje Thomas Puskailer nový školský rok práve počas týždňa mobility. Od 16. do  22.  septembra 2014 predstaví Thomas spolu so spevákom Martinom Madejom novú vzdelávaciu šou pod názvom „Eco Mobility Tour.“ Hodinový výchovný koncert je určený  žiakov základných škôl na Slovensku. Po jeho skončení je pripravená  autogramiáda oboch umelcov. Spevák a muzikálový herec Thomas Puskajler plánuje prezentovať výchovné koncerty aj na ďalších školách v rámci Slovenska.  Ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia plánuje spoluprácu s Thomasom aj v roku 2015. Bližšie informácie o Eco Mobility Tour a predchádzajúci výchovných koncertoch nájdete na webstránke http://www.ecotour.sk alebo facebookovej stránke https://www.facebook.com/ecotoursk.