Novinky

Nový album Korben Dallas sa bude volať „Banská Bystrica“!

Skupina Korben Dallas prezradila názov pripravovaného nového albumu!  Novinka sa bude volať „Banská Bystrica“ a je voľným pokračovaním zatiaľ posledného albumu „Karnevalová vrana“. Na očakávanom CD nájdu fanúšikovia aj skladbu „Spolu“, ktorú  Korben Dallas nahrali spoločne s Janou Kirschner. Originálny retroklip k skladbe má na youtube už vyše 86 tisíc prezretí. Korben Dallas plánujú nový album predstaviť na jesennom turné po celom Slovensku!

31.07.2014

Skupina Korben Dallas chystá nový album, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Počas koncertného leta predstavilo trio hudobníkov fanúšikom jeho názov. Novinka „Banská Bystrica“ bude voľným pokračovaním zatiaľ posledného albumu „Karnevalová vrana“.

 "Vymyslieť názov nového albumu pri našej kreativite nie je až taký problém, skôr je problém sa potom na ňom zhodnúť. Ale vlastne ani s tým sme nikdy veľký problém nemali. Názov Banská Bystrica napadol Juraja počas cesty z koncertu v Čechách a s Lukim sa nám hneď zapáčil. Je to krásne pestrofarebné mesto, je v strede Slovenska a jeho meno skvelo znie.“ Vysvetlil bubeník Ozo Guttler

 

            Korben Dallas majú leto nabité koncertami, hrajú na takmer všetkých festivaloch nielen na Slovensku, ale aj v Čechách. Názov nového albumu prezradili fanúšikom práve na festivale v Banskej Bystrici!

 "Nikdy som si nemyslel, že budeme schopní vydávať albumy takto rýchlo. Keď sa človeku darí, povzbudzuje to aj kreativitu. Všetko sa potom zdá oveľa jednoduchšie. Momentálne už máme nahranú rytmiku, čiže basu a bicie, pre celý album. Teraz pracujem na gitarách a spevoch. Myslím si, že to bude veľmi pestrý album, ešte pestrejší ako Karnevalová vrana." Prezradil frontman Juraj Benetin. 

 Formácia, ktorú tvoria spevák a gitarista Juraj Benetin, basgitarista Lukáš Fila a bubeník Ozo Guttler, má na konte dva albumy. Nová nahrávka vzniká opäť v štúdiu Mareka Rakovického zo skupiny Lavagance, kde Korben Dallas nahrali aj predchádzajúci album.

 "Marek je zvukový alchymista, ktorý vie veľmi dobre poradiť aj ako producent. Sami si robíme aranžmány aj finálne úpravy, máme hlavné slovo pri mixovaní a masteringu, takže sme vlastne zároveň producentami albumu. Zatiaľ nám to veľmi dobre ide vo štvorici. Veľmi dôležitým členom je Ľubo Petruška z Chiki liki tu-a, ktorý nás vie upokojiť a vyriešiť rôzne problémy." Vysvetlil basgitarista Lukáš Fila 

 O väčšinu textov nových skladieb sa postaral Lukáš Fila. Basgitarista Korben Dallas má pripravených asi 40 nezhudobnených textov. 

 „Pracujeme tak, že si texty zoberiem so sebou niekam na exotickú dovolenku, kde si vezmem ukulele a robím k nim hudbu. Potom, keď už máme nejaké hrubé skice, ideme na chatu, kde tomu dáme kapelovú formu. Tak vznikla aj „Karnevalová vrana“ a vzniká tak aj nový album. Z „Karnevalovej vrany“ som vymyslel na ukulele asi sedem piesní, pritom na ňom neviem hrať." Smeje sa Juraj Benetin.

 Z očakakávaného albumu je na svete už prvý singel. Skladba „Spolu“ je jedinečným spojením speváčky Jany Kirschner a kapely Korben Dallas. Originálny retroklip k skladbe má na youtube už vyše 86 tisíc prezretí. Korben Dallas plánujú nový album predstaviť na jesennom turné po celom Slovensku! Fanúšikovia sa na skvelých hudobníkov môžu tešiť vo všetkých krajských mestách. Všetky informácie o skupine nájdete na https://www.facebook.com/korbenband